ΗΠΑ: Μακελειό στο Σιάτλ – 5 νεκροί από πυροβολισμούς σε σπίτι, κρατείται 15χρονος

Image
Διεθνη Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 08:29
 
Οι αρχές της πολιτείας Ουάσιγκτον (βορειοδυτικές ΗΠΑ) ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα πως πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρά σε σπίτι κοντά στο Σιάτλ και ότι τέθηκε υπό κράτηση δεκαπεντάχρονος στο πλαίσιο της έρευνας για τη μαζική δολοφονία. Τα θύματα είναι τρία παιδιά και δυο ενήλικοι, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του σερίφη της κομητείας Κινγκ. Κορίτσι που ζούσε στο σπίτι τραυματίστηκε.
 
Ο Μάικ Μέλις, εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη, δήλωσε στον Τύπο επιτόπου πως ο έφηβος ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση χωρίς να προβάλει αντίσταση. Δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο αν τα θύματα και ο θύτης ανήκουν στην ίδια οικογένεια, ούτε το κίνητρο του μακελειού. Υπήρξαν επανειλημμένες κλήσεις στην άμεση δράση για πυρά στο σπίτι στην κοινότητα Φολ Σίτι, κάπου 16 χιλιόμετρα από το Σιάτλ, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες. Περίοικος με σπουδές ιατρικής προσέφερε «τις πρώτες βοήθειες ωσότου φθάσουν ασθενοφόρα».
 
Ο έφηβος που τέθηκε υπό κράτηση αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον δικαστή είτε σήμερα ή αύριο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του σερίφη. Οι ΗΠΑ, χώρα όπου κυκλοφορούν περισσότερα πυροβόλα όπλα απ’ ό,τι κάτοικοι, καταγράφουν υψηλότερο δείκτη θανάτων εξαιτίας οπλοχρησίας από οποιοδήποτε άλλο ανεπτυγμένο κράτος του κόσμου. Οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων είναι αέναα επαναλαμβανόμενη μάστιγα στη χώρα, καθώς η μια κυβέρνηση μετά την άλλη αδυνατεί να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για το φαινόμενο, η ισχύς του λόμπι της οπλοκατοχής παραμένει τεράστια και πολλοί Αμερικανοί δεν θέλουν ούτε να ακούσουν περί επιβολής περιορισμών, πόσο μάλλον να αποχωριστούν τα όπλα τους.