Συνάντηση της Ελ. Ράπτη με την βουλευτή Κ. Σπυριδάκη – Τι συζήτησαν

Image
Πολιτική Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 12:10
 
Η υφυπουργός τουρισμού Έλενα Ράπτη συναντήθηκε με τη Βουλευτή Ν. Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Κατερίνα Σπυριδάκη, στο γραφείο της, στο Υπουργείο Τουρισμού. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συζήτηση επί θεμάτων που αφορούν στην τουριστική εκπαίδευση και τις σχολές τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού.
 
Αξίζει να σημειωθεί, πως το Υπουργείο Τουρισμού, με γνώμονα την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες που αφορούν στην παροχή δωρεάν συγγραμμάτων από την πλατφόρμα Εύδοξος, όπως ισχύει για όλους τους φοιτητές πανελλαδικά, την εισαγωγή, χωρίς κατατακτήριες εξετάσεις, σε τμήματα τουριστικών σπουδών των ΑΕΙ της χώρας, αποκτώντας έτσι πτυχίο 6ου επιπέδου, την παροχή μειωμένου κομίστρου μετακίνησης, τη νοσοκομειακή περίθαλψη και ασφάλιση και τη σπουδαστική ταυτότητα.
 
Όπως ανέφερε η υφυπουργός τουρισμού Έλενα Ράπτη: «Στο Υπουργείο Τουρισμού γνωρίζουμε καλά, πως ο τουρισμός είναι οι άνθρωποι του. Οι άνθρωποι που επιλέγουν να εξειδικευτούν στον τουρισμό και εργάζονται παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους επισκέπτες. Προς αυτήν την κατεύθυνση, κάθε πρόταση που συμβάλλει στην ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης είναι πάντα ευπρόσδεκτη, καθώς στόχος μας είναι η στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, με τις καλύτερες δυνατές παροχές και συνθήκες ήδη από την εκπαιδευτική διαδικασία».