Χάρβει Γουάινστιν: Διαγνώστηκε με μυελογενή λευχαιμία

Image
Διεθνη Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 15:54
 
Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν (Harvey Weinstein), άλλοτε μεγιστάνας του Χόλιγουντ, έχει διαγνωστεί με μια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών, όπως αναφέρουν πηγές στο ABC News. Ο Γουάινστιν έχει διαγνωστεί με χρόνια μυελογενή λευχαιμία, ανέφεραν πηγές, προσθέτοντας ότι ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ λαμβάνει θεραπεία ενώ ήταν στη φυλακή. Ο εξουσιοδοτημένος νόμιμος εκπρόσωπος του Γουάινστιν για την υγειονομική περίθαλψη στη Νέα Υόρκη, Craig Rothfeld, λέγοντας: «Από σεβασμό στο απόρρητο του κ. Γουάινστιν, δεν θα κάνουμε κανένα άλλο σχόλιο».
 
Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, η Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία (ΧΜΛ) είναι ένας τύπος καρκίνου που ξεκινά από τα αιμοφόρα κύτταρα του μυελού των οστών και εισβάλλει στο αίμα. Ο Γουάινστιν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φυλακή στο νησί Ρίκερς στη Νέα Υόρκη, όπου αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας εν μέσω των συνεχιζόμενων δικών για σεξουαλική επίθεση. Τον Σεπτέμβριο, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Bellevue για επείγουσα εγχείρηση καρδιάς μετά από πόνους στο στήθος, είπαν τότε εκπρόσωποί του στο ABC News.
Τον Ιούλιο, οι εκπρόσωποι του Γουάινστιν δήλωσαν ότι νοσηλεύτηκε για «μυριάδες παθήσεις υγείας», συμπεριλαμβανομένου του COVID-19 και της διπλής πνευμονίας. Πάσχει επίσης από διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, στένωση της σπονδυλικής στήλης, υγρό στην καρδιά και τους πνεύμονές του και διάφορες άλλες παθήσεις, δήλωσαν εκπρόσωποι του τότε. Ο πρώην μεγιστάνας του κινηματογράφου διώκεται εκ νέου για σεξουαλικά εγκλήματα, αφού η καταδίκη του στη Νέα Υόρκη ανατράπηκε στην έφεση. Στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ ανάρρωνε από την επέμβαση, ο Γουάινστιν δήλωσε αθώος για εγκληματική σεξουαλική πράξη σε πρώτο βαθμό, με βάση τους ισχυρισμούς μιας γυναίκας που είπε ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά σε μια περίπτωση το 2006 σε ξενοδοχείο του Μανχάταν.
 
Το τελευταίο κατηγορητήριο ήρθε μήνες αφότου το Εφετείο της Νέας Υόρκης ανέτρεψε την καταδίκη του για σεξουαλικά εγκλήματα το 2020. Είχε κριθεί ένοχος για εγκληματική σεξουαλική επίθεση και βιασμό τρίτου βαθμού και καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση. Ο Γουάινστιν έχει αρνηθεί όλους τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικής κακής συμπεριφοράς, λέγοντας ότι οι συναντήσεις με τα θύματά του ήταν όλες συναινετικές.