Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη τιμά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και την επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912 (pic)

Image
ΟΤΑ Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 11:01
 
Με λαμπρότητα και εθνική ενσυναίσθηση θα εορταστεί και φέτος η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, σε ανάμνηση της νίκης των Ελλήνων κατά των δυνάμεων του φασιστικού – ναζιστικού Άξονα. «Τιμούμε τη νεολαία μας που πρωτοστατεί πάντοτε στους εθνικούς μας αγώνες. Τα μηνύματα της ενότητας και της ομοψυχίας, που αποτέλεσαν τη βάση για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912 αλλά και για το έπος του ’40, αποτελούν διαχρονικά εγγύηση επιτυχίας για εμάς τους Έλληνες και ισχύουν όχι μόνο για τον καιρό του πολέμου αλλά και για τον καιρό της ειρήνης. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα!» δηλώνει ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, καλώντας τους δημότες να συμμετέχουν στις παρελάσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, κορυφώνοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν πανηγυρικές εκδηλώσεις μνήμης και φωταγώγηση δημοτικών κτιρίων σε όλες τις δημοτικές ενότητες.
 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού οι πανηγυρικές εκδηλώσεις της Δευτέρας, ανήμερα της εθνικής επετείου, αρχίζουν από τις 10.00 π.μ. με επίσημη Δοξολογία στους κατά τόπους Ιερούς Ναούς Αγίου Γεωργίου στις δημοτικές Κοινότητες Ασβεστοχωρίου, Χορτιάτη, Φιλύρου και στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Εξοχής, στις 10.10 στο Πανόραμα με Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και στις 10.30 στην Πυλαία στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία.
 
Θα ακολουθήσουν επιμνημόσυνες δεήσεις και καταθέσεις στεφάνων στα τοπικά μνημεία των Ηρώων ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τις μαθητικές παρελάσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 10.45 το πρωί στο Πανόραμα, στις 11.00 στις Δημοτικές Κοινότητες Ασβεστοχωρίου, Χορτιάτη, Φιλύρου και Εξοχής, ενώ στην Πυλαία η εκκίνηση της μαθητικές παρέλασης θα δοθεί στις 11.45, με τη διοίκηση του δήμου να δίνει το «παρών» παντού, καθώς στις παρελάσεις θα παραβρίσκονται ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και εκπρόσωποι του δήμου.

Δείτε την σχετική αφίσα: